Prilagodba pristupačnosti

A

A

Godina čitanja izazvala interes u inozemstvu – pokrenuta suradnja s bugarskom Nacionalnom knjižnicom

2. rujna 2021.

Podijeli

2. rujna 2021. – Na poziv ravnateljice bugarske Nacionalne knjižnice dr. sc. Krasimire Aleksandrove, predstavnice Ministarstva kulture i medija: ravnateljica Uprave za međunarodnu kulturnu suradnju i europske poslove Anja Jelavić, voditeljica Službe za knjigu i nakladništvo Mihaela Majcen Marinić i koordinatorica Nacionalne strategije poticanja čitanja Maja Zrnčić sudjelovale su na zoom sastanku na kojem su predstavile Nacionalnu strategiju poticanja čitanja i Godinu čitanja 2021.

 

Promocijom i suradnjom s drugim državama, Godina čitanja izazvala je snažan interes izvan granica Hrvatske kao iznimno vrijedan projekt, jer program promocije i poticanja čitanja prepoznaje kao važan proces očuvanja i jačanja kulture, jezika i nacionalnog identiteta te poticanja suvremenog književnog stvaralaštva.

Zbog interesa za organizaciju takvog i sličnih programa organiziran je sastanak na kojem su hrvatski sudionici predstavili iskustva u radu na Nacionalnoj strategiji poticanja čitanja, proglašenju, te organizaciji različitih aktivnosti u okviru programa Godine čitanja. Predstavnici bugarske Nacionalne knjižnice pokazali su veliko zanimanje za taj program, stoga je dogovorena daljnja suradnja.

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

27. siječnja 2023.

Najavljeno prvo izdanje Panonskog festivala knjige

25. siječnja 2023.

Online brošura ‘Za dobre vibre – čitaj libre’ – Ajmo čitat!

24. siječnja 2023.

Poziv učenicima osnovnih i srednjih škola za videonajave knjiga