Prilagodba pristupačnosti

A

A

Festival ljubavne poezije u Samoboru

7. lipnja 2023.

Podijeli

34. Vrazova Ljubica – festival ljubavne poezije održava se od 1. do 17. lipnja u Samoboru. Uz tri pjesničke večeri koje uključuju pjesnike iz cijele Hrvatske, goste iz Slovenije i nastup glazbenika, festival je započeo izložbom i predavanjima te programom za najmlađe...

Uz prigodnu šetnju toponimima vezanim za legendarnu ljubav Stanka Vraza i samoborske Ljubice, djeca dječjih vrtića i škola sudjeluju na prigodnim radionicama u Samoborskom muzeju.

Tradicionalno, u subotu, 17. lipnja, održat će se „Susret pjesnika na Ljubičinom grobu“ i svečano otkrivanje ploče sa stihovima pjesnikinje Sonje Manojlović u Prolazu hrvatskih pjesnika. 34. VEČER HRVATSKE LJUBAVNE POEZIJE, počinje u 18.00 sati, a stihove će, na Trgu Matice hrvatske, govoriti poznati hrvatski pjesnici. Također, tom prilikom bit će prigodno promovirana Zbirka hrvatske ljubavne poezije iz 2022. godine.

Posebnost ove godine je bogat program za sve uzraste, u subotu, 17. lipnja, od 7 do 12 sati, na Trgu Matice hrvatske. Program uključuje radionice, kostimirane vođene šetnje, akrobacije 19. stoljeća, kviz na otvorenom i podizanje letećim balonom iznad samoborskih krovova.

Ulaz na sva događanja je besplatan.

Organizator 34. Vrazove Ljubice – festivala ljubavne poezije je POU Samobor.

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

22. rujna 2023.

25 godina Nacionalnog kviza za poticanje čitanja

20. rujna 2023.

Treće izdanje Festivala ŠKURE u Šibeniku

14. rujna 2023.

Održana završna konferencija projekta “Čitanje je važno, uključuje nas snažno”