Prilagodba pristupačnosti

A

A

Drugi festival knjige u Matici hrvatskoj

23. lipnja 2023.

Podijeli

U Matici hrvatskoj od 29. lipnja do 2. srpnja održava se Drugi festival knjige pod sloganom Matica dobrih knjiga. Uz predstavljanja novih naslova dvadeset i jednog Matičinog ogranka iz svih dijelova Lijepe Naše, na Festivalu će sudjelovati i ogranci iz BiH te gosti.

Na Festivalu će sudjelovati i ogranci iz BiH, kao i gosti: nakladničke kuće Alfa, Disput, Društvo hrvatskih književnika, Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatski institut za povijest i Hrvatska sveučilišna naklada.

Osim u predstavljanjima novih izdanja, tijekom četiri festivalska dana, posjetitelji će u dvorištu Matičine Palače (Strossmayerov trg 4) moći uživati u koncertima klape Stine, Nikice Polegubića na gitari, a ove godine i večerima poezije uz nastup dramskih umjetnika i učenika Glazbene škole Pavla Markovca te u izložbi.

Svečano otvaranje Festivala održava se u četvrtak, 29. lipnja u 19 sati predstavljanjem Izabranih djela Vesne Parun u izdanju Matice hrvatske uz nastup dramske umjetnice Branke Cvitković. Prethodno se u 18.30 sati u Galeriji Matice hrvatske otvara skupna izložba „Književnici i književnost u karikaturi“. Riječ je o izložbi 24 umjetnika odabranih na natječaju kojim je Matica nastojala poduprijeti umjetničko stvaralaštvo i promovirati književnost i čitanje. Nagrađeni i ostali izabrani radovi bit će izloženi u Galeriji Matice hrvatske tijekom Drugog festivala knjige.

Ulaz je na sva događanja besplatan!

Program→

Drugi festival knjige u Matici hrvatskoj poduprli su Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Zagreb, brojni sponzori i donatori, a medijski su pokrovitelji Večernji list, HKM i Vijenac.


https://www.matica.hr/

 

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

11. travnja 2024.

Knjižnica u karlovačkoj Aquatici među top 7 najboljih zelenih knjižnica u svijetu

8. travnja 2024.

Tjedan dobre dječje knjige 2024. pred vratima

4. travnja 2024.

17. Festival dječje knjige kreće 11. travnja