Prilagodba pristupačnosti

A

A

Dodijeljena književna nagrada „Tea Benčić Rimay“

6. prosinca 2021.

Podijeli

6. prosinca 2021. – U organizaciji narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak dodijeljena je književna nagrada „Tea Benčić Rimay“ za 2021. godinu.

U spomen na Teu Benčić Rimay (1956.–2009.), istaknutu sisačku pjesnikinju, književnu teoretičarku, esejisticu i jednu od vodećih stručnjakinja za suvremeno hrvatsko pjesništvo ova je nagrada utemeljena 2014. godine pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Sisačko-moslavačke županije i Grada Siska. Nagradu dodjeljuje narodna knjižnica Vlado Gotovac Sisak u svrhu poticanja književnog stvaralaštva te kao doprinos potpori i vrednovanju najboljih književnih ostvarenja za pjesmu u prozi.

Ovogodišnje Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Božica Vujić, Branko Maleš i Dražen Katunarić, među rukopisima pristiglima na natječaj, ocijenilo je „Pišem ti iz daleke zemlje“ autorice Sanje Lovrenčić najuspješnijom neobjavljenom zbirkom pjesama u prozi. Nagrada se sastoji od objavljivanja nagrađenog rukopisa i novčanog iznosa od 3.000,00 kn. Zbog poštivanja mjera nastalih vezano za situaciju s korona virusom ovogodišnja svečanost dodjele nagrade s prigodnim programom odgođena je do daljnjeg.

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

3. veljače 2023.

‘Zefir’ Drage Štambuka je prvo hrvatsko djelo prevedeno na azerbajdžanski jezik

31. siječnja 2023.

Svjetski dan čitanja naglas obilježava se 1. veljače

27. siječnja 2023.

Najavljeno prvo izdanje Panonskog festivala knjige