Prilagodba pristupačnosti

A

A

Dodijeljena književna nagrada „Tea Benčić Rimay“

6. prosinca 2021.

Podijeli

6. prosinca 2021. – U organizaciji narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak dodijeljena je književna nagrada „Tea Benčić Rimay“ za 2021. godinu.

U spomen na Teu Benčić Rimay (1956.–2009.), istaknutu sisačku pjesnikinju, književnu teoretičarku, esejisticu i jednu od vodećih stručnjakinja za suvremeno hrvatsko pjesništvo ova je nagrada utemeljena 2014. godine pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Sisačko-moslavačke županije i Grada Siska. Nagradu dodjeljuje narodna knjižnica Vlado Gotovac Sisak u svrhu poticanja književnog stvaralaštva te kao doprinos potpori i vrednovanju najboljih književnih ostvarenja za pjesmu u prozi.

Ovogodišnje Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Božica Vujić, Branko Maleš i Dražen Katunarić, među rukopisima pristiglima na natječaj, ocijenilo je „Pišem ti iz daleke zemlje“ autorice Sanje Lovrenčić najuspješnijom neobjavljenom zbirkom pjesama u prozi. Nagrada se sastoji od objavljivanja nagrađenog rukopisa i novčanog iznosa od 3.000,00 kn. Zbog poštivanja mjera nastalih vezano za situaciju s korona virusom ovogodišnja svečanost dodjele nagrade s prigodnim programom odgođena je do daljnjeg.

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

26. travnja 2024.

100 knjiga digitalne audio biblioteke book&zvook

24. travnja 2024.

13. Noć knjige

22. travnja 2024.

Dobitnici nagrada za Dan hrvatske knjige