Prilagodba pristupačnosti

A

A

Dobitnici Nagrada Prozak i Na vrh jezika 2022.

4. travnja 2023.

Podijeli

Dobitnici osamnaestog natječaja za nagrade Prozak i Na vrh jezika 2022. za najbolji rukopis autora do 35 godina starosti, koji organizira udruga Kultipraktik, odlukom žirija u sastavu: Olja Savičević Ivančević, Marko Pogačar i Kruno Lokotar su: Ivana Butigan Prozak za rukopis proze i Nikola Šerventić Na vrh jezika za rukopis zbirke poezije.

Radove autora možete pročitati na FB stranici Prvi prozak na vrh jezika, na kojoj će idućih dana biti objavljeni i novi izbori iz nagrađenih rukopisa.

Ivana Butigan (Zagreb, 1987.) diplomirala je komparativnu književnost i portugalski jezik i književnost na Filozofskom Fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 2021. počela je pisati kratke priče, koje su joj najdraža forma. 2022. ušla je u uži izbor natječaja Sedmica & Kritična masa.

Nikola Šerventić (Zagreb, 1988.) završio je diplomski studiji fotografije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Pjesme su mu objavljene na regionalnim književnim portalima, u časopisu Tema, te u grupnoj zbirci ˝Na početku novog kruga˝. Sudjelovao je na književnom susretu ˝Zagrijavanje do 27˝. Izbor pjesama predstavljen mu je u emisiji Poezija naglas na Trećem programu Hrvatskog radija, a pjesma ˝ti˝ uvrštena je u zbornik za nagradu ˝Milo Bošković˝. Bio je u užem izboru za nagradu ˝Na vrh jezika˝ 2022., i u izboru deset najboljih rukopisa za nagradu Mak Dizdar 2022. Živi i radi u Zagrebu.

 

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

22. rujna 2023.

25 godina Nacionalnog kviza za poticanje čitanja

20. rujna 2023.

Treće izdanje Festivala ŠKURE u Šibeniku

14. rujna 2023.

Održana završna konferencija projekta “Čitanje je važno, uključuje nas snažno”