Prilagodba pristupačnosti

A

A

Dječji roman ‘Vlak u snijegu’ objavljen u Japanu

20. siječnja 2023.

Podijeli

Poznato djelo hrvatskog književnika Mate Lovraka 'Vlak u snijegu' objavljeno je u nakladi prestižne tokijske izdavačke kuće 'Iwanami Shoten' kao jedno od izdanja iz poznate serije knjiga za djecu i mlade 'Iwanami Shonen Bunko', u kojoj su objavljeni brojni naslovi najpoznatijih svjetskih remek-djela za djecu. Knjigu je prevela japanska prevoditeljica Ikuko Yamamoto.

Krajem 2022. godine ova sjajna vijest stigla je u Kulturni centar Mato Lovrak u Velikom Grđevcu. Ravnateljici Zvjezdani Galkowski javila se prevoditeljica Yamamoto, koja od 2005. godine prevodi hrvatska djela na japanski. Prije Lovrakovog romana prevela je djela Ivane Brlić Mažuranić, Ivana Kušana i Mire Gavrana. Iz Lovrakovog centra pozvali su je da ih posjeti, a ona je, kaže Galkowski, i sama izrazila tu želju.

‘To je nešto što nam potvrđuje da je stvaralaštvo Mate Lovraka i danas aktualno, ne samo u Hrvatskoj, nego i izvan naše zemlje, u dalekom Japanu. Vjerujem da će svime ovime što radimo sada i što planiramo u idućih nekoliko godina – teme i vrijednosti kao što su dobrota, nesebičnost i solidarnost o kojima je Lovrak pisao živjeti i dalje i prenositi se novim naraštajima’ – kazala je ravnateljica Galkowski.

Knjiga je tiskana u 5.000 primjeraka, a s obzirom na to da je tek nedavno objavljena povratne reakcije čitatelja tek se očekuju.

Izvor: Bjelovarsko-bilogorska županija (bbz.hr)

 

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

27. siječnja 2023.

Najavljeno prvo izdanje Panonskog festivala knjige

25. siječnja 2023.

Online brošura ‘Za dobre vibre – čitaj libre’ – Ajmo čitat!

24. siječnja 2023.

Poziv učenicima osnovnih i srednjih škola za videonajave knjiga