Prilagodba pristupačnosti

A

A

Dani europske baštine u Velikoj Gorici

27. rujna 2021.

Podijeli

27. rujna 2021. – Promovirajući obnovljenu graditeljsku baštinu Turopolja te ukazujući na najbolje primjere drvenog graditeljstva, Grad Velika Gorica od 2013. godine aktivno prati najrasprostranjeniji europski kulturni projekt, ove godine pod temom Baština za sve!

 

Ove godine pod temom Baština za sve! promovira se baština na inovativan i zanimljiv način poput softverskog programa za osobe s poteškoćama u čitanju na mrežnim stranicama gradskih ustanova u kulturi Grada Velike Gorice.

U programu otvorenja sudjelovala je izaslanica ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek, ravnateljica Uprave za arhive, knjižnice i muzeje Anuška Deranja Crnokić, uz savjetnicu i zamjenicu veleposlanika Albanije Almu Kasa, veleposlanika Sjeverne Makedonije Miliama Feta, gradonačelnika Velike Gorice Krešimira Ačkara, predstavnike Vijeća albanske nacionalne manjine Zagrebačke županije i Grada Velike Gorice na čelu s Memetali Zenunijem.

Na otvorenju Dana europske baštine u Velikoj Gorici predstavljen je Albanski kutić u Gradskoj knjižnici Velika Gorica gdje će se kontinuirano promovirati književno stvaralaštvo za odrasle i djecu na albanskom jeziku.

Program Dana europske baštine u Velikoj Gorici traje do 9. listopada 2021.

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

27. rujna 2023.

U akciji ‘Dekica za snove’ koja promiče čitanje sudjelovalo 1700 djece

27. rujna 2023.

Bibliobusna služba otvorila male knjižnične kutke u Legradu i Rasinji

26. rujna 2023.

Roman ‘Sinovi, kćeri’ Ivane Bodrožić finalist ugledne nagrade Premio Rapallo