Prilagodba pristupačnosti

A

A

Dani europske baštine u Velikoj Gorici

27. rujna 2021.

Podijeli

27. rujna 2021. – Promovirajući obnovljenu graditeljsku baštinu Turopolja te ukazujući na najbolje primjere drvenog graditeljstva, Grad Velika Gorica od 2013. godine aktivno prati najrasprostranjeniji europski kulturni projekt, ove godine pod temom Baština za sve!

 

Ove godine pod temom Baština za sve! promovira se baština na inovativan i zanimljiv način poput softverskog programa za osobe s poteškoćama u čitanju na mrežnim stranicama gradskih ustanova u kulturi Grada Velike Gorice.

U programu otvorenja sudjelovala je izaslanica ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek, ravnateljica Uprave za arhive, knjižnice i muzeje Anuška Deranja Crnokić, uz savjetnicu i zamjenicu veleposlanika Albanije Almu Kasa, veleposlanika Sjeverne Makedonije Miliama Feta, gradonačelnika Velike Gorice Krešimira Ačkara, predstavnike Vijeća albanske nacionalne manjine Zagrebačke županije i Grada Velike Gorice na čelu s Memetali Zenunijem.

Na otvorenju Dana europske baštine u Velikoj Gorici predstavljen je Albanski kutić u Gradskoj knjižnici Velika Gorica gdje će se kontinuirano promovirati književno stvaralaštvo za odrasle i djecu na albanskom jeziku.

Program Dana europske baštine u Velikoj Gorici traje do 9. listopada 2021.

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

13. lipnja 2024.

Poznati dobitnici nagrade za dječju književnost i ilustraciju “Grigor Vitez” za 2023.

5. lipnja 2024.

Nagrađeni učenici osnovnih i srednjih škola na natječaju za najbolje videonajave knjiga

4. lipnja 2024.

Javni poziv za dodjelu nagrada najboljim knjižarama u Republici Hrvatskoj u 2024. godini