Prilagodba pristupačnosti

A

A

Čitanjem do uključivog društva: ‘Čitka igra’

19. travnja 2023.

Podijeli

Centar za kulturne djelatnosti (Zagreb), provodi EU projekt "Čitka igra“ s ciljem poticanja čitanja kod djece i mladih. Glavni cilj projekta je izrada on-line interaktivnog alata odnosno igre književnog i jezičnog sadržaja (virtualni kviz) te provođenje radionica koje će pomoći u razvitku interesa za čitanje kod populacije mlađe od 25 godina.

Glavni cilj projekta je izrada on-line interaktivnog alata odnosno igre književnog i jezičnog sadržaja (virtualni kviz) te provođenje radionica koje će pomoći u razvitku interesa za čitanje kod populacije mlađe od 25 godina.
Uz navedeno provest će se i javna kampanja koja će doprinijeti osvještavanju važnosti čitalačkih aktivnosti te naglasiti sinergiju novih tehnologija kako bi lakše popularizirali čitanje kod djece i mladih. Također, da bi sačuvali vrijednosti koje čitanje donosi i osigurali da mlada generacija razvije kritički stav te dosegne razinu mašte i empatije koju razvija čitanje, nužna je integracija „starog” i „novog” načina izražavanja.

Kako se projekt provodi on-line osigurava se dostupnost čitalačkih programa i materijala osobama kojima oni nisu na raspolaganju u mjestu boravka/stanovanja, kao i osiguravanja ravnomjerne regionalne zastupljenosti projekta. Interaktivnost samog medija utječe pozitivno na povećanje socijalne uključenosti pripadnika ciljanih skupina kroz razvoj čitalačke pismenosti te program čini dostupnim i osobama s invaliditetom, te doprinosi povećanju dostupnosti kreativnih sadržaja.

Projektom se želi u radionice uključiti 40 djece i mladih. Radionice započinju u polovici svibnja, sve potrebne informacije bit će objavljene na društvenim mrežama.

Ukupna vrijednost projekta: 408.800,00 HRK/54.257,08eur
Trajanje projekta: 05.07.2022.-05.07.2023.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda te Ministarstva kultura i medija.

Više o projektu: https://www.ckd.hr/citka-igra/

 

 

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

26. travnja 2024.

100 knjiga digitalne audio biblioteke book&zvook

24. travnja 2024.

13. Noć knjige

22. travnja 2024.

Dobitnici nagrada za Dan hrvatske knjige