Prilagodba pristupačnosti

A

A

Čestitka dobitnicima nagrada Prozak i Na vrh jezika

6. travnja 2022.

Podijeli

Ministarstvo kulture i medija već godinama podržava dodjeljivanje nagrada Prozak i Na vrh jezika kojima se ističe rad mladih autora i kojima se njihovo stvaralaštvo povezuje s profesionalnom književno-nakladničkom scenom, omogućujući im na taj način kvalitetan početak s ciljem buduće afirmacije u hrvatskoj kulturi.

Ove nagrade usklađene s novim trendovima u književnom svijetu, ali i povezane s domaćom kulturnom tradicijom kod mladih autora osvješćuju važnost i vlastitog i uredničkog – zahtjevnog i predanog rada na svakom rukopisu te objavljivanja prve knjige kod afirmiranog nakladnika koji se brine o svojim autorima kroz distribuciju i vidljivost njihovog djela.

Ove godine čestitamo Mariji Katalinić na nagradi Prozak za najbolji prozni rukopis koji joj se dodjeljuje za zbirku priča Kraljevstvo koje to nije i Josipu Čekolju na nagradi Na vrh jezika za pjesnički rukopis Dječak pred žetvu.

Nadamo se da će mladi autori, dobitnici nagrada Prozak i Na vrh jezika ovu priliku iskoristiti na najbolji način te našu književnu scenu obogatiti svojim radom i svojim sve kvalitetnijim djelima koja će još uslijediti.

(Fotografije dobitnika: https://www.facebook.com/ppnvj/)

Marija Katalinić / Josip Čekolj

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

11. travnja 2024.

Knjižnica u karlovačkoj Aquatici među top 7 najboljih zelenih knjižnica u svijetu

8. travnja 2024.

Tjedan dobre dječje knjige 2024. pred vratima

4. travnja 2024.

17. Festival dječje knjige kreće 11. travnja