Prilagodba pristupačnosti

A

A

Čestitka dobitnicima nagrada Prozak i Na vrh jezika

6. travnja 2022.

Podijeli

Ministarstvo kulture i medija već godinama podržava dodjeljivanje nagrada Prozak i Na vrh jezika kojima se ističe rad mladih autora i kojima se njihovo stvaralaštvo povezuje s profesionalnom književno-nakladničkom scenom, omogućujući im na taj način kvalitetan početak s ciljem buduće afirmacije u hrvatskoj kulturi.

Ove nagrade usklađene s novim trendovima u književnom svijetu, ali i povezane s domaćom kulturnom tradicijom kod mladih autora osvješćuju važnost i vlastitog i uredničkog – zahtjevnog i predanog rada na svakom rukopisu te objavljivanja prve knjige kod afirmiranog nakladnika koji se brine o svojim autorima kroz distribuciju i vidljivost njihovog djela.

Ove godine čestitamo Mariji Katalinić na nagradi Prozak za najbolji prozni rukopis koji joj se dodjeljuje za zbirku priča Kraljevstvo koje to nije i Josipu Čekolju na nagradi Na vrh jezika za pjesnički rukopis Dječak pred žetvu.

Nadamo se da će mladi autori, dobitnici nagrada Prozak i Na vrh jezika ovu priliku iskoristiti na najbolji način te našu književnu scenu obogatiti svojim radom i svojim sve kvalitetnijim djelima koja će još uslijediti.

(Fotografije dobitnika: https://www.facebook.com/ppnvj/)

Marija Katalinić / Josip Čekolj

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

3. veljače 2023.

‘Zefir’ Drage Štambuka je prvo hrvatsko djelo prevedeno na azerbajdžanski jezik

31. siječnja 2023.

Svjetski dan čitanja naglas obilježava se 1. veljače

27. siječnja 2023.

Najavljeno prvo izdanje Panonskog festivala knjige