Prilagodba pristupačnosti

A

A

BOOKtiga 2023.

17. travnja 2023.

Podijeli

Gradska knjižnica Poreč najavljuje šesnaestu BOOKtigu – festival pročitanih knjiga koji započinje u srijedu, 19. travnja, u 10 sati, otvaranjem BOOKtižina, sajma pročitanih knjiga u parku Matije Gupca, kada će svi ljubitelji pisane riječi moći kupiti knjige, koje su donirali građani, po simboličnoj cijeni od 1.5 eura.

Prihodi od prodaje knjiga na sajmu BOOKtižin i ove će se godine usmjeriti na nove projekte porečke knjižnice. Sajam će biti otvoren svakodnevno od 10 do 19 sati. Bogatu ponudu rabljenih knjiga upotpunit će i zanimljiva ponuda vrijednih izdanja Antikvarijata Glavan iz Ljubljane, antikvarijata Libris iz Kopra, Malog nebodera iz Rijeke i Nove stvarnosti iz Zagreba, a ove će se godine po prvi put u Poreču predstaviti i antikvarijat Mala akademija iz Beograda. Njihova će se izdanja također prodavati po prigodnim cijenama. Ovogodišnju BOOKtigu i njezin programski dio obogatit će brojni gosti književnici, poznata imena hrvatske kulturne scene.

Vizualni identitet i ovogodišnje BOOKtige potpisuje Studio Sonda kroz novu kampanju „BOOKtiga vas spaja s vašim omiljenim književnim likovima putem Matchbooka“. Ovaj omiljeni porečki knjižni Festival i ove godine promovira ljubav prema knjigama na posve nov način. U svom će stilu, opet na suvremen i originalan način, ispričati što to znači ljubav prema knjigama te govoriti o odnosu čitatelja i knjiga. Svatko se barem jednom zaljubio u nekog lika iz knjige i poželio da taj fiktivni lik zbilja postoji. Tu želju je Gradska knjižnica Poreč odlučila ostvariti i osmislila je Matchbook. Matchbook je priča o ljubavi prema knjigama. Ovaj koncept na jedinstven i inovativan način oživljava književnost te čitateljima omogućuje interakciju s njihovim voljenim likovima. Od 19. do 22. travnja Matchbook će biti dostupan na posebnoj web stranici, gdje se čitatelj/ica može spojiti sa svojim omiljenim likom iz knjige i s njom/ime dogovoriti spoj.

Kako Matchbook funkcionira? Vrlo jednostavno! Na web stranici Gradske knjižnice Poreč možete proći kroz nekoliko Matchbook profila omiljenih heroina i heroja. Ako se „matchate“ s likom, dobit ćete detalje o spoju i dogovoriti susret na BOOKtigi – sajmu pročitanih knjiga, gdje ćete svog omiljenog lika i pronaći.

Iz porečke knjižnice poručuju kako im je želja bila stvoriti jedinstven i interaktivan način da se proslavi ljubav prema čitanju te da se čitateljima omogući povezivanje s omiljenim likovima na posve nov način, s Matchbookom, te da se na taj način svijet literature približi suvremenom knjigoljupcu! S Matchbookom Knjižnica svoju svrhu podiže na višu razinu, pružajući čitateljima inovativan način spajanja s književnošću.

Jer, tko zna, možda bi Ana Karenjina imala sretan kraj da je otišla na spoj s vama, a Robinson Crusoe bio malo manje usamljen?

A oni koji ne mogu doći, mali dio rabljenih knjiga uvijek mogu pogledati i na webBOOKtižinu koji je dostupan na stranicama Gradske knjižnice Poreč.

Program festivala pronađite OVDJE!

Pokrovitelji: Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Istarska županija / Upravni odjel za kulturu i zavičajnost, Grad Poreč, Općina Vrsar.

 

 

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

13. lipnja 2024.

Poznati dobitnici nagrade za dječju književnost i ilustraciju “Grigor Vitez” za 2023.

5. lipnja 2024.

Nagrađeni učenici osnovnih i srednjih škola na natječaju za najbolje videonajave knjiga

4. lipnja 2024.

Javni poziv za dodjelu nagrada najboljim knjižarama u Republici Hrvatskoj u 2024. godini