Prilagodba pristupačnosti

A

A

Besplatno preuzmite audioizdanje romana ‘U kasno ljeto’ do kraja srpnja

27. srpnja 2023.

Podijeli

I ove je godine književna nagrada tportala dobitnici nagrade - Magdaleni Blažević za roman 'U kasno ljeto' - pružila dodanu vrijednost u obliku audioizdanja pobjedničkog romana na platformi book&zvook.

Pobjednički roman književne nagrade tportala tako se pridružio brojnim naslovima u digitalnoj biblioteci book&zvook, u kojoj se trenutno nalazi gotovo 80 naslova, odnosno preko 350 sati knjiga za slušanje.

Audioizdanje romana nastalo je pod uredništvom nekadašnje novinarke Hrvatskog radija Ljubice Letinić i dramske tonske majstorice Lane Deban, a u izvedbi glumice Anđele Ramljak.

Audioroman ‘U kasno ljeto’ dostupan je za download pomoću aplikacije book&zvook, a tportal ga, ponavljamo, svojim čitateljima i svim ljubiteljima knjige daje besplatno sve do kraja srpnja. Sve što je potrebno jest instalirati aplikaciju book&zvook na telefon (Google Play Store, Apple App Store i Huawei App Gallery), a zatim ćete moći i besplatno preuzeti knjigu.

Audioizdanje romana traje gotovo pet sati (točnije, četiri sata i 40 minuta). Osim teksta koji čita glumica Anđela Ramljak, u izdanju se koristi glazba te umjetno i prirodno stvoreni šumovi. Ispreplićući mnoštvo zvučnih tekstura, u book&zvooku kreirali su ono što nazivamo soundscape. Diskretnom manirom u zvuku izgradili su unutarnji prostor teksta Magdalene Blažević, ozvučili ga i napravili živim na način koji se ne može doživjeti uobičajenim čitanjem djela.

O autorici:

Magdalena Blažević (1982.) rođena je i odrasla u Žepču. Autorica je zbirke kratkih priča ‘Svetkovina’ (2020.) i romana ‘U kasno ljeto’ (2022.), koji je osvojio književnu nagradu tportala za najbolji hrvatski roman objavljen u prethodnoj godini. Dobitnica je i nekoliko nagrada za najbolju kratku priču, među njima i nagrade ‘Ranko Marinković’. Živi u Mostaru.

Opširnije…

 

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

11. travnja 2024.

Knjižnica u karlovačkoj Aquatici među top 7 najboljih zelenih knjižnica u svijetu

8. travnja 2024.

Tjedan dobre dječje knjige 2024. pred vratima

4. travnja 2024.

17. Festival dječje knjige kreće 11. travnja