Prilagodba pristupačnosti

A

A

Besplatni program ‘Priče koje liječe 2’

23. veljače 2023.

Podijeli

Centar za kulturu Trešnjevka, u suradnji s Udrugom Svitanje, kreće s besplatnim programom 'Priče koje liječe 2' i poziva sve zainteresirane da se pridruže ovom programu i sudjeluju u druženjima s eminentnim hrvatskim književnicima, stručnjacima iz područja psihologije, psihoterapije i biblioterapije, koji će vam pomoći u brizi za mentalno zdravlje.

Raspored susreta će biti objavljen na web stranici Centra za kulturu Trešnjevka.

“Priče koje liječe” su koncept prikazivanja književnosti i njene upotrebe na drugačiji način. Kako knjiga može popraviti raspoloženje, mnogi su sigurno doživjeli. Ako se knjiga ili priča odnose izravno na poteškoće polaznika , oni se tada poistovjećuju s glavnim likom u romanu ili priči. Čitanjem na taj način možemo pomoći polaznicima da steknu dublje razumijevanje briga s kojima se nose. Knjige i iskustvo čitanja mogu promicati psihološku promjenu, liječiti traume i ponuditi duhovno ispunjenje.

Prvo predavanje održat će psiholog Luka Mijalković iz Udruge ”Kako si” s temom “Priča o jednom mladiću, jednom mudracu i jednom prstenu”. U životu nas ponekad zanima što drugi ljudi misle o nama i kako nas doživljavaju. Jeste li ikad razmišljali o tome koliko mišljenje drugih utječe na naše mišljenje o sebi? Koliko vjerujemo tuđim procjenama o nama? Na ovoj radionici poslušat ćemo priču o jednom mladiću, jednom mudracu i jednom prstenu, a pričat ćemo i o emocijama koje možemo doživljavati kada se uspoređujemo s drugim ljudima.

Pridružite se “Pričama koje liječe 2”, u utorak, 28.02., u 10:30 sati, u Udruzi Svitanje, Selska cesta 112 a.

 

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

13. lipnja 2024.

Poznati dobitnici nagrade za dječju književnost i ilustraciju “Grigor Vitez” za 2023.

5. lipnja 2024.

Nagrađeni učenici osnovnih i srednjih škola na natječaju za najbolje videonajave knjiga

4. lipnja 2024.

Javni poziv za dodjelu nagrada najboljim knjižarama u Republici Hrvatskoj u 2024. godini