Prilagodba pristupačnosti

A

A

Slikovnica ‘AntonTon’ osvojila dvije nagrade Independent Press Award

6. ožujka 2024.

Podijeli

Američko izdanje slikovnice 'Kako živi Antuntun' s poznatim ilustracijama Tomislava Torjanca, koje je na engleski prevela (prepjevala) Irena Stanić Rašin – osvojilo je dvije nagrade Independent Press Award!

“AntonTon” je osvojio  nagradu za najbolju slikovnicu (za sve uzraste) i za najbolje oblikovanu naslovnicu u kategoriji knjiga za djecu.

Engleski prijevod jedne od najomiljenijih hrvatskih dječjih pjesama Grigora Viteza “AntonTon” objavila je Perlina Press, nezavisna izdavačka kuća posvećena dječjoj književnosti, ali i hrvatskim autorima u engleskom prijevodu. Ovo izdanje već je 2022. godine nagrađeno trima nagradama Udruge nezavisnih izdavača Colorada, EVVY Book Awards.

“Antuntun je jedinstven lik koji sve radi na svoj način. Možda je malo neobičan, ali on dokazuje da je u redu biti drugačiji. Zbog ljudi kao što je Antuntun, svijet je zanimljiviji. Svaki i najmanji napredak u znanosti, kulturi, sportu itd., dogodio se jer je neki Antuntun napravio nešto izvan okvira.” – stoji u obrazloženju nagrade.

Independent Press Award, jedna je od najprestižnijih svjetskih književnih nagrada nezavisnih autora, izdavača i ilustratora a njome se ističe izvrsnost i raznolikost neovisnog svjetskog izdavaštva. U dodjeli nagrade sudjeluju stručnjaci iz različitih područja književne industrije, uključujući izdavače, pisce, urednike, dizajnere naslovnica knjiga i copywritere. Godine 2024. u nagradi Independent Press Award sudjelovali su autori i izdavači iz cijelog svijeta, uključujući one koji žive u Australiji, Bangladešu, Kanadi, Cipru, Njemačkoj, Indiji, Keniji, Japanu, Nigeriji, Norveškoj, Portugalu, Škotskoj, Singapuru, Južnoafričkoj republici, Španjolskoj i Nizozemskoj. (Izvor: mvinfo.hr)

Knjiga “AntonTon” objavljena je uz potporu Ministarstva kulture i medija RH.

 

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

26. travnja 2024.

100 knjiga digitalne audio biblioteke book&zvook

24. travnja 2024.

13. Noć knjige

22. travnja 2024.

Dobitnici nagrada za Dan hrvatske knjige