Prilagodba pristupačnosti

A

A

6. međunarodni festival književnosti EU-Kina

25. studenoga 2021.

Podijeli

25. studenog 2021. – Nagrađivana hrvatska pjesnikinja, dramaturginja, scenaristica i urednica Monika Herceg sudjelovat će 4. prosinca 2021. godine u online programu „6. međunarodnog književnog festivala EU-Kina“.

U svom 6. izdanju, „Međunarodni festival književnosti EU-Kina“ od 27. studenog do 19. prosinca 2021. godine ponovno postaje mjesto intelektualnog dijaloga europskih i kineskih autora. I ovogodišnje izdanje festivala nastavlja tradiciju poticanja istraživanja svijeta književnosti i kreativnog pisanja, usredotočujući se ove godine na raznolikost i kreativnost književnica EU i Kine. Pozvane autorice – istaknute spisateljice kratkih priča, pjesnikinje, scenaristkinje, spisateljice kratkih priča, autorice dokumentarne literature, tijekom mjesec dana će kroz različite programske panele razgovarati o svom radu, kreativnim idejama i svijetu, kao i o tome što ih inspirira.

Na ovogodišnjem festivalu, 4. prosinca 2021., sudjelovat će i Monika Herceg, hrvatska spisateljica, aktivistica i zagovarateljica jednakopravnosti žena i migranata. U programskom panelu „Our Time, Our Gender“ s kineskom književnicom Zhang Li i belgijskom književnicom Myriam Leroy predstavit će svoj književni rad i razmišljanja o pitanju roda, feminizma i položaja žena u književnosti i društvu danas.

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

2. prosinca 2021.

Čitateljski izazovi HČD-a

30. studenoga 2021.

ČITATA – interaktivna mobilna aplikacija za djecu s poteškoćama u čitanju i razumijevanju

30. studenoga 2021.

Hrvatski zvukopis: mobilna aplikacija za slušanje kratkih priča hrvatskih autora