Prilagodba pristupačnosti

A

A

5. Balogijada – poziv učenicima osnovnih škola na sudjelovanje u natječaju

30. ožujka 2023.

Podijeli

Balogijada je nacionalna (osnovnoškolska) učenička manifestacija vezana uz književni i likovni opus Zvonimira Baloga. Organizator manifestacije je OŠ „Grigor Vitez“ Sveti Ivan Žabno, u kojoj je Balog radio kao učitelj.

Balogijada je nacionalna (osnovnoškolska) učenička manifestacija vezana uz književni i likovni opus Zvonimira Baloga, likovnog i književnog umjetnika, ali i učitelja likovnog odgoja u svome rodnom kraju (Sveti Petar Čvrstec i Sveti Ivan Žabno pokraj Križevaca) 60-ih godina 20. st.

Sudionici Balogijade su učenici osnovnih škola (od 1. do 8. razreda) iz cijele Republike Hrvatske koji pod vodstvom svojih mentora sudjeluju u krasnoslovno-scenskom i likovnom natječaju Balogijade.Tema natječaja jubilarne 5. Balogijade zbirka je Jednodžeki Ok.

Ovogodišnji natječaj

Cjeloviti poziv učenicima (tekst natječaja) s uputama za sudjelovanje dostupan je na mrežnoj stranici Balogijade. Natječaj je otvoren do 8. svibnja 2023., a rezultati će biti objavljeni 26. svibnja 2023.

Završna svečanost

Svečani program održat će se 7. lipnja 2023. godine u Balogovu rodnom Svetom Petru Čvrstecu pokraj Križevaca – laureati krasnoslovno-scenskog natječaja izvodit će Balogovu poeziju, a laureati likovnog natječaja Balogijade otvorit će likovnu izložbu najuspjelijih učeničkih radova s 5. Balogijade.

Misija i vizija, informacije o životu i djelima Zvonimira Baloga, povijest nastanka te ciljevi Balogijade, dojmovi sudionika i zapisi iz medija, galerije sa svih dosad održanih manifestacija, zbornici likovnih radova (prošlogodišnji zbornik), brojni audiozapisi i videozapisi dostupni su na službenoj mrežnoj stranici Balogijade: www.balogijada.hr.

 

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

27. rujna 2023.

U akciji ‘Dekica za snove’ koja promiče čitanje sudjelovalo 1700 djece

27. rujna 2023.

Bibliobusna služba otvorila male knjižnične kutke u Legradu i Rasinji

26. rujna 2023.

Roman ‘Sinovi, kćeri’ Ivane Bodrožić finalist ugledne nagrade Premio Rapallo