Prilagodba pristupačnosti

A

A

2. okrugli stol o poticanju čitanja kod djece i mladih zaČITAJ se! – ‘Pandemija čitanja’

11. travnja 2022.

Podijeli

Gradska knjižnica i čitaonica Pula organizator je 2. okruglog stola o poticanju čitanja kod djece i mladih zaČITAJ se! pod nazivom 'Pandemija čitanja', koji će se održati u povodu Noći knjige u ponedjeljak, 25. travnja, u 17 sati, u virtualnom obliku putem Zoom platforme.

Iz Knjižnice poručuju:

Svjesni smo činjenice da je djecu i mlade potrebno dodatno motivirati za knjigu i čitanje, poticati ih na korištenje knjižnične građe za informiranje, približiti im nastavu jezika i književnosti, ali i kulture općenito. Budući da je čitanje jedan od preduvjeta sudjelovanja u kulturi, ono izravno i neizravno utječe na poboljšanje ukupne kvalitete života pojedinca i društva, što nam je u ovim iznimnim okolnostima prijeko potrebno. Na prvom okruglom stolu o poticanju čitanja kod djece i mladih, koji je Gradska knjižnica i čitaonica Pula održala u Noći knjige 2021., razgovaralo se o suvremenoj čitalačkoj problematici, a kroz primjere dobre prakse knjižničari, nastavnici, odgajatelji i psiholozi iz Hrvatske i Slovenije podijelili su svoja iskustva.

Da bi se nastavio razgovor o temama otvorenima u 2021. godini, Gradska knjižnica i čitaonica Pula u Noći knjige 2022. organizira drugi online okrugli stol zaČITAJ se!, s posebnim naglaskom na iskustva stečena tijekom Godine čitanja te izazove vezane uz propisane epidemiološke mjere i ograničavanja okupljanja.

Kroz pozvana izlaganja sudionici će dobiti relevantan uvid u konkretne primjere o kompetencijama koje knjižničari, nastavnici i književnici trebaju imati kako bi djecu i mlade motivirali za knjigu i čitanje, poticali ih na korištenje knjižnične građe za informiranje, približili im nastavu jezika i književnosti, ali i kulture općenito.

Rok za prijavu nazočnosti bez izlaganja je 22. travnja 2022. putem e-obrasca.

Program skupa možete pročitati ovdje.

Okrugli stol održava se uz potporu Ministarstva kulture i medija RH i Grada Pule.

 

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

11. travnja 2024.

Knjižnica u karlovačkoj Aquatici među top 7 najboljih zelenih knjižnica u svijetu

8. travnja 2024.

Tjedan dobre dječje knjige 2024. pred vratima

4. travnja 2024.

17. Festival dječje knjige kreće 11. travnja