Prilagodba pristupačnosti

A

A

17. BOOKtiga – međunarodni Festival pročitanih knjiga u Poreču

19. travnja 2024.

Podijeli

Ovogodišnji 17. međunarodni BOOKtiga - Festival pročitanih knjiga održava se od 19. do 23. travnja u Parku Matije Gupca te u prostorima Gradske knjižnice Poreč.

Otkrijte nove i stare naslove na omiljenom sajmu rabljenih knjiga, pridružite se razgovoru s piscima na književnim gostovanjima!

Doživite „Ljeta s Marijom“ uz dobitnicu Nagrade BOOKtiga, pridružite se pjesmi i priči Malog Teatra, upoznajte roman o gubitku i sjećanju Ivice Prtenjače, zavucite se u glazbene 60-e sa Zlatkom Gallom, odvažite se u pisanju s Kristianom Novakom, saznajte koju nam priču donose romani „Listanje kupusa“ i „Slučaj vlastite pogibelji”, pokažite svoje znanje na pub kvizu, prisjetite se razvoja knjige uz radionicu iluminacije, saznajte što će vam ispričati Sanja Pilić, zasladite se uz sirovu hranu, sudjelujte u aukcijama, volontirajte i susretnite neka poznata i nepoznata lica.

Ove godine, među ostalim, tema je i utjecaj suvremenog na tradiciju čitanja te se propitkuje koliko vremena u danu provodimo pred knjigom, a koliko pred zaslonima. Odgovor varira za svakoga od nas, ali svi ćemo se složiti da ovo drugo sve više prevladava.

Iz tog razloga, nemojte se začuditi što su u predstojećoj kampanji za Booktigu 2024. pisci odlučili doprijeti do nas onako kako je najlakše – preko zaslona pametnih telefona…

Program 17. BOOKtige pronađite OVDJE!

 

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

26. travnja 2024.

100 knjiga digitalne audio biblioteke book&zvook

24. travnja 2024.

13. Noć knjige

22. travnja 2024.

Dobitnici nagrada za Dan hrvatske knjige