Prilagodba pristupačnosti

A

A

16. Festival dječje knjige i manifestacija ‘Uberi priču!’

14. travnja 2023.

Podijeli

Centar za kulturu Trešnjevka šesnaestu godinu zaredom organizira Festival dječje knjige u trajanju od 18. travnja do 20. svibnja 2023. Festival otvara u utorak, 18. travnja, u 11 sati, popularna manifestacija 'Uberi priču' u Parku Stara Trešnjevka.

Na manifestaciji će sudjelovati Sanja Lovrenčić, Igor Rajki, Klasja Habjan te Nikolina Manojlović Vračar. Slikovnice koje će djeca moći “ubrati” i ponijeti doma su “Piccola con piccolo”, “Snovonoša” te “Slova za svakoga”.  Poseban ugođaj daje činjenica što se odvija na otvorenom te na neuobičajen način, i uz poseban estetski doživljaj, oživljava prostor parka dajući mu na jedno prijepodne neočekivan i nov sadržaj. Manifestacija “Uberi priču!” autorski je projekt književnice Sanje Lovrenčić, održava se u kontinuitetu od 2005. u Zagrebu i još nekoliko hrvatskih gradova. Organizator manifestacije je Udruga za promicanje kulture čitanja ‘Uberi priču’.

**** U slučaju kiše manifestacija “Uberi priču” će se održati u dvorani Centra za kulturu Trešnjevka. Ulaz je slobodan!

16. Festival dječje knjige ima za cilj kroz niz književnih događanja visoke umjetničke i pedagoške razine u suradnji sa zagrebačkim školama i vrtićima, književnim sekcijama i umjetničkim udrugama, uputiti djecu u novija ostvarenja na hrvatskoj književnoj sceni za djecu i upoznati ih sa živućnim piscima i ilustratorima, kako bi doživjeli priču u interaktivnom slušanju i komunikaciji pisac-čitatelj i uz razgovore s piscem i ilustratorom stekli uvid u sam proces nastajanja knjige i slikovnice. Ovaj festival je manifestacija koja se s nestrpljenjem očekuje, a tijekom godina postala je mjesto susreta škola, književnih udruga i inicijativa, književnika, ilustratora, glumaca.

Opširnije>>>

 

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

22. rujna 2023.

25 godina Nacionalnog kviza za poticanje čitanja

20. rujna 2023.

Treće izdanje Festivala ŠKURE u Šibeniku

14. rujna 2023.

Održana završna konferencija projekta “Čitanje je važno, uključuje nas snažno”