Prilagodba pristupačnosti

A

A

15. Festival dječje knjige i manifestacija ‘Uberi priču!’

1. travnja 2022.

Podijeli

U utorak, 5. travnja, u 10,30 sati, počinje 15. Festival dječje knjige s manifestacijom 'Uberi priču!'. Ove godine, u suradnji s trešnjevačkim školama i vrtićima, ući ćemo u svijet bajke, priče, stihova i dječje mašte.

Sudjeluju dosadašnji suradnici-gosti Sanja Pilić, Sanja Lovrenčić, Silvija Šesto, Dominik Vuković, Sonja Zubović, Ksenija Kušec, ali i neka nova imena poput Srebrenke Peregrin, Sanje Polak, Kristine Čunović, Zdenka Bašića, Alme Pongrašić i Svena Nemeta. Iznenadit će nas Laureati nagrade Grigor Vitez.

Festival dječje knjige petnaestu godinu za redom slavi knjigu i uvodi najmlađe u čarobni svijet koji se jedino čitanjem može iskusiti. Kroz niz književnih događanja visoke umjetničke i pedagoške razine u suradnji s trešnjevačkim školama i vrtićima, književnim sekcijama i umjetničkim udrugama, djecu se uvodi u svijet dječje književnosti.

15. Festival dječje knjige se održava uz potporu Ministarstva kulture i medija RH.

O manifestaciji ‘Uberi priču!’:

Ovogodišnja popularna berba slikovnica imat će oblik šetnje Parkom Stara Trešnjevka, a tema će joj biti fotografija. Predstavit ćemo priču ‘Marija u gradovima’, novi naslov iz serije slikovnica Malih zvona o hrvatskim vizualnim umjetnicima. Ova slikovnica donosi prikaz života velike fotografkinje Marije Braut. Priča o njoj ispripovijedana je iz perspektive njenog nerazdvojnog pratioca, analognog fotoaparata; pripovijedajući neposredno i jednostavno, on izvještava o njihovim zajedničkim avanturama, motivima Marijina rada, osjećaju za ljude i predmete koji je ponekad dijelio s umjetnicom, a ponekad tek čeznuo za smirenim prizorima koje je lakše snimati.

U utorak, 5. travnja, od 11 sati, u manifestaciji ‘Uberi priču!’ sudjeluju: Sanja Lovrenčić, Dominik Vuković i Nikolina Manojlović Vračar.

Manifestacija Uberi priču! autorski je projekt književnice Sanje Lovrenčić, održava se u kontinuitetu od 2005. u Zagrebu i još nekoliko hrvatskih gradova. Organizator manifestacije je Udruga za promicanje kulture čitanja ‘Uberi priču’.

 

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

27. siječnja 2023.

Najavljeno prvo izdanje Panonskog festivala knjige

25. siječnja 2023.

Online brošura ‘Za dobre vibre – čitaj libre’ – Ajmo čitat!

24. siječnja 2023.

Poziv učenicima osnovnih i srednjih škola za videonajave knjiga