Prilagodba pristupačnosti

A

A

15. Festival dječje knjige i manifestacija ‘Uberi priču!’

1. travnja 2022.

Podijeli

U utorak, 5. travnja, u 10,30 sati, počinje 15. Festival dječje knjige s manifestacijom 'Uberi priču!'. Ove godine, u suradnji s trešnjevačkim školama i vrtićima, ući ćemo u svijet bajke, priče, stihova i dječje mašte.

Sudjeluju dosadašnji suradnici-gosti Sanja Pilić, Sanja Lovrenčić, Silvija Šesto, Dominik Vuković, Sonja Zubović, Ksenija Kušec, ali i neka nova imena poput Srebrenke Peregrin, Sanje Polak, Kristine Čunović, Zdenka Bašića, Alme Pongrašić i Svena Nemeta. Iznenadit će nas Laureati nagrade Grigor Vitez.

Festival dječje knjige petnaestu godinu za redom slavi knjigu i uvodi najmlađe u čarobni svijet koji se jedino čitanjem može iskusiti. Kroz niz književnih događanja visoke umjetničke i pedagoške razine u suradnji s trešnjevačkim školama i vrtićima, književnim sekcijama i umjetničkim udrugama, djecu se uvodi u svijet dječje književnosti.

15. Festival dječje knjige se održava uz potporu Ministarstva kulture i medija RH.

O manifestaciji ‘Uberi priču!’:

Ovogodišnja popularna berba slikovnica imat će oblik šetnje Parkom Stara Trešnjevka, a tema će joj biti fotografija. Predstavit ćemo priču ‘Marija u gradovima’, novi naslov iz serije slikovnica Malih zvona o hrvatskim vizualnim umjetnicima. Ova slikovnica donosi prikaz života velike fotografkinje Marije Braut. Priča o njoj ispripovijedana je iz perspektive njenog nerazdvojnog pratioca, analognog fotoaparata; pripovijedajući neposredno i jednostavno, on izvještava o njihovim zajedničkim avanturama, motivima Marijina rada, osjećaju za ljude i predmete koji je ponekad dijelio s umjetnicom, a ponekad tek čeznuo za smirenim prizorima koje je lakše snimati.

U utorak, 5. travnja, od 11 sati, u manifestaciji ‘Uberi priču!’ sudjeluju: Sanja Lovrenčić, Dominik Vuković i Nikolina Manojlović Vračar.

Manifestacija Uberi priču! autorski je projekt književnice Sanje Lovrenčić, održava se u kontinuitetu od 2005. u Zagrebu i još nekoliko hrvatskih gradova. Organizator manifestacije je Udruga za promicanje kulture čitanja ‘Uberi priču’.

 

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

27. rujna 2023.

U akciji ‘Dekica za snove’ koja promiče čitanje sudjelovalo 1700 djece

27. rujna 2023.

Bibliobusna služba otvorila male knjižnične kutke u Legradu i Rasinji

26. rujna 2023.

Roman ‘Sinovi, kćeri’ Ivane Bodrožić finalist ugledne nagrade Premio Rapallo