Prilagodba pristupačnosti

A

A

11. Zagrebački prevodilački susret

21. listopada 2021.

Podijeli

21. listopada 2021. – Međunarodni stručno-znanstveni skup 11. Zagrebački prevodilački susret održat će se 22. i 23. listopada 2021. godine u Institutu Liszt – Mađarskom kulturnom centru Zagreb, Augusta Cesarca 10.

Bijenalni stručno-znanstveni skup Zagrebački prevodilački susret pokrenut je 2001. godine u svrhu senzibiliziranja kulturne javnosti za književno prevođenje. Prvi susret nove dekade, jedanaesti ZPS posvećen je važnom i nedovoljno predstavljenom aspektu književnog prevođenja kao znanja, vještine i umjetničkog čina. Pod motom Književno prevođenje kao učenje skup se bavi ulogom i važnošću književnog prevođenja u kontekstu poučavanja jezika, književnosti i kulture te istražuje načine, metode i kontekste u kojima književno prevođenje danas može poslužiti ili služi kao učinkovita, višeslojna nastavna metoda.

Na ovogodišnjem ZPS-u sudjeluju vodeći pokretači, akteri i sudionici prevodilačko-edukativnih programa te aktivni prevoditelji s bogatim praktičnim znanjem iz Zagreba, Zadra, Rijeke, Pule i Osijeka te Velike Britanije, Njemačke, Italije i Francuske, u svrhu razmjene ideja, iskustava, znanja i najboljih praksi.

Jezik skupa je hrvatski, a program je dostupan ovdje.

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

11. travnja 2024.

Knjižnica u karlovačkoj Aquatici među top 7 najboljih zelenih knjižnica u svijetu

8. travnja 2024.

Tjedan dobre dječje knjige 2024. pred vratima

4. travnja 2024.

17. Festival dječje knjige kreće 11. travnja