Prilagodba pristupačnosti

A

A

11. izdanje Supertoona – međunarodnog festivala animiranog filma i stripa

19. srpnja 2021.

Podijeli

19. srpnja 2021. – Nakon niza uspješnih susreta i radionica održanih s ciljem poticanja čitanja vezanih uz Međunarodni dječji festival, u Godini čitanja Šibenik i dalje čita!

Na ovogodišnjem izdanju Supertoona, kao i prethodnih godina, bit će prikazano oko 200 filmova u pet natjecateljskih kategorija: Grandtoon (profesionalni kratki animirani filmovi), Studentoon (studentski kratki animirani filmovi), Planktoon (kratki filmovi za djecu), Supertune (animirani glazbeni spotovi) i Supercomm (namjenski animirani filmovi).

Kroz niz popratnih programa, koji uključuju VR projekcije, tematske i retrospektivne programe, panele, razgovore s autorima, izložbe posvećene stripu i animaciji, radionice animacije za studente te dječju radionicu animacije Planktoon, Supertoon prezentira umjetnost animacije u najširem smislu, a u Godini čitanja prvi se puta tematizira i umjetnosti stripa kroz natjecateljske programe.

U suradnji s MSU Zagreb u Muzej grada Šibenika bit će postavljena izložba „Moving Pictures: To be continued…“, a u Galeriji Matija posjetitelji će imati priliku vidjeti meta-izložbu „Egostripovi i druga putovanja“.

U Đardinu (Perivoj Roberta Visianija) održat će se bogat sajam stripova i večernji razgovori s više od 20 strip autora. Do 23. srpnja, do kada traje Supertoon vrijedi zbog stripa potegnuti do Šibenika i s neke od susjednih plaža, s Jadrije, pa čak i s Kaprija, Žirja, Zlarina ili Prvića!

 

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

13. lipnja 2024.

Poznati dobitnici nagrade za dječju književnost i ilustraciju “Grigor Vitez” za 2023.

5. lipnja 2024.

Nagrađeni učenici osnovnih i srednjih škola na natječaju za najbolje videonajave knjiga

4. lipnja 2024.

Javni poziv za dodjelu nagrada najboljim knjižarama u Republici Hrvatskoj u 2024. godini