Prilagodba pristupačnosti

A

A

​Dodijeljene Nagrade „Grigor Vitez“ za dječju književnost i ilustraciju

1. srpnja 2021.

Podijeli

1. srpnja 2021. – Na dodijeli godišnjih Nagrada „Grigor Vitez“ za dječju književnost i ilustraciju, u čijem izboru sudjeluje i Dječji žiri, prisustvovala je izaslanica ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek, ravnateljica Uprave za razvoj kulture i umjetnosti Nevena Tudor Perković.

Nakon vrednovanja 136 knjiga i slikovnica prispjelih na natječaj, Nagradom „Grigor Vitez“ za dječju književnost i ilustraciju Stručno povjerenstvo i Dječji žiri odlučili su nagraditi Andrijanu Grgičević, Elizabetu Končić Trlek, Hanu Vrca, Dominika Vukovića, Ivanu Šojat i Vendi Vernić. Ove godine dodijeljeno je i Posebno priznanje Nagrade „Grigor Vitez“ Titu Bilopavloviću za bogati književni opus za djecu i mlade.

Osobitu pozornost Stručnog povjerenstva privukla je impresivna produkcija slikovnica, među kojima se cijeli niz naslova ističe ne samo izvrsnošću ilustracije i vizualne prezentacije, već i književnom kvalitetom. Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske, osnivač je i organizator najstarije naše nagrade za dječju književnost i ilustraciju, koja je prvi put dodijeljena 1967. godine.

 

 

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

23. svibnja 2022.

Nagrada ‘Anto Gardaš’ svečano uručena akademiku Pavlu Pavličiću

23. svibnja 2022.

DHKP: Godišnja izložba ‘Od izvornika do prijevoda’ i okrugli stol

23. svibnja 2022.

Raspisan 7. natječaj za Nagradu Post scriptum za književnost na društvenim mrežama