Prilagodba pristupačnosti

A

A

​Dodijeljene Nagrade „Grigor Vitez“ za dječju književnost i ilustraciju

1. srpnja 2021.

Podijeli

1. srpnja 2021. – Na dodijeli godišnjih Nagrada „Grigor Vitez“ za dječju književnost i ilustraciju, u čijem izboru sudjeluje i Dječji žiri, prisustvovala je izaslanica ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek, ravnateljica Uprave za razvoj kulture i umjetnosti Nevena Tudor Perković.

Nakon vrednovanja 136 knjiga i slikovnica prispjelih na natječaj, Nagradom „Grigor Vitez“ za dječju književnost i ilustraciju Stručno povjerenstvo i Dječji žiri odlučili su nagraditi Andrijanu Grgičević, Elizabetu Končić Trlek, Hanu Vrca, Dominika Vukovića, Ivanu Šojat i Vendi Vernić. Ove godine dodijeljeno je i Posebno priznanje Nagrade „Grigor Vitez“ Titu Bilopavloviću za bogati književni opus za djecu i mlade.

Osobitu pozornost Stručnog povjerenstva privukla je impresivna produkcija slikovnica, među kojima se cijeli niz naslova ističe ne samo izvrsnošću ilustracije i vizualne prezentacije, već i književnom kvalitetom. Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske, osnivač je i organizator najstarije naše nagrade za dječju književnost i ilustraciju, koja je prvi put dodijeljena 1967. godine.

 

 

Podijeli

Pročitaj druge vijesti

27. rujna 2023.

U akciji ‘Dekica za snove’ koja promiče čitanje sudjelovalo 1700 djece

27. rujna 2023.

Bibliobusna služba otvorila male knjižnične kutke u Legradu i Rasinji

26. rujna 2023.

Roman ‘Sinovi, kćeri’ Ivane Bodrožić finalist ugledne nagrade Premio Rapallo