Prilagodba pristupačnosti

A

A

Zanima te što je novo nakon Godine čitanja?

Budi dio čitalačke publike, informiraj se s nama i ostani u tijeku sa svim informacijama!

Sortiraj po

27. rujna 2023.

U akciji ‘Dekica za snove’ koja promiče čitanje sudjelovalo 1700 djece

U svrhu promicanja i popularizacije čitanja među djecom i mladima, udruga ‘Smiješak za sve’ organizira jednom godišnje projekt nazvan ‘Dekica za snove’. Ove je godine u akciji sudjelovalo čak 1700 djece vrtićke, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi na dvadeset lokacija u gradu Zagrebu i široj okolici, te u Petrinji i Glini. 

27. rujna 2023.

Bibliobusna služba otvorila male knjižnične kutke u Legradu i Rasinji

U(čitaj mi) knjižnicu program je koji Bibliobusna služba Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica provodi od 2018. godine. U sklopu programa, za svoje korisnike osnovnoškolske dobi formiraju se i otvaraju mali knjižnični kutci u školama koje su slabije opremljene, s prilagođenom i zanimljivom građom za čitanje u slobodno vrijeme.

26. rujna 2023.

Roman ‘Sinovi, kćeri’ Ivane Bodrožić finalist ugledne nagrade Premio Rapallo

Roman Ivane Bodrožić ‘Sinovi, kćeri’ finalist je prestižne talijanske književne nagrade Premio Rapallo BPER Banca 2023. Premio Rapallo se dodjeljuje talijanskim autoricama od 1985., a ove je godine prvi put uvedena međunarodna kategorija za autorice iz 27 zemalja Europske unije.

22. rujna 2023.

25 godina Nacionalnog kviza za poticanje čitanja

Već desetak dana osnovnoškolci viših razreda mogu sudjelovati u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja koji se pod nazivom ‘Pronađeni u prijevodu’ održava do 25. listopada kao jedan od središnjih programa nacionalne manifestacije Mjesec hrvatske knjige.