Prilagodba pristupačnosti

A

A

Zanima te što je novo u Godini čitanja?

Budi dio čitalačke publike, informiraj se s nama i ostani u tijeku sa svim informacijama!

Sortiraj po

22. prosinca 2021.

Grafička mapa „Tvornička jutra“

22. prosinca 2021. – U sklopu programa Godine čitanja te uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Zaklade Adris, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu objavila je grafičku mapu „Tvornička jutra“ nagrađivanog hrvatskog ilustratora, crtača stripova, autora animiranih filmova i redatelja Milana Trenca

22. prosinca 2021.

Prezentacije izlagača Međunarodne konferencije o poticanju čitanja – Čitajmo da ne ostanemo bez riječi

22. prosinca 2021. – U okviru programa Godine čitanja koju je Vlada RH proglasila u 2021. godini, 12. listopada 2021. održana je, na Zoomu i u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, Međunarodna konferencija o poticanju čitanja – Čitajmo da ne ostanemo bez riječi.

20. prosinca 2021.

Dodjelom nagrada najboljim knjižarama i antikvarijatima zaključeni programi Godine čitanja

20. prosinca 2021. – Na svečanoj dodjeli u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, od 40 knjižara i antikvarijata prijavljenih na Javni poziv za dodjelu nagrada najboljim knjižarama u Republici Hrvatskoj u 2021. godini, dodijeljeno je ukupno 12 nagrada.

17. prosinca 2021.

Radijska emisija Čitanje u Godini čitanja

17. prosinca 2021. – Radijska grupa OŠ Budaševo-Topolovac-Gušće, vođena željom da u školskom prostoru putem radio valova postane dio društva koje promiče dubinsko čitanje te da slušatelje potakne na razmišljanje o budućnosti ukoliko prestanemo čitati, ovogodišnju je prosinačku radio emisiju Cvrčkalica posvetila Godini čitanja.