Prilagodba pristupačnosti

A

A

Zanima te što je novo nakon Godine čitanja?

Budi dio čitalačke publike, informiraj se s nama i ostani u tijeku sa svim informacijama!

Sortiraj po

23. svibnja 2022.

DHKP: Godišnja izložba ‘Od izvornika do prijevoda’ i okrugli stol

Društvo hrvatskih književnih prevodilaca najavljuje otvorenje 16. godišnje izložbe ‘Od izvornika do prijevoda’ i okrugli stol na temu ‘Sva je komunikacija prevođenje’ koji će se održati 6. lipnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, s početkom u 18 sati.

23. svibnja 2022.

Raspisan 7. natječaj za Nagradu Post scriptum za književnost na društvenim mrežama

Udruga za kreakciju Kultipraktik raspisuje natječaj za dodjelu godišnje Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama. Nagrada se sastoji od priznanja, objave knjige kod uglednog izdavača (Jesenski i Turk) sa svim pripadajućim autorskim pravima i sudjelovanja na festivalu vRIsak u Rijeci.

20. svibnja 2022.

Autori najboljih videonajava otputovali na izlet i posjetili Mali Lošinj i Muzej Apoksiomena

S ciljem doprinosa razvoju kulture čitanja koja je u okviru obilježavanja Godine čitanja bila u središtu pozornosti hrvatske javnosti, a nastavila se poticati i u 2022. godini Ministarstvo kulture i medija je po drugi puta objavilo Javni poziv osnovnim i srednjim školama za izradu video najave književnog djela po izboru.

19. svibnja 2022.

Mohamed Mbougar Sarr dobitnik prvog hrvatskog izdanja Nagrade Goncourt

Prvo hrvatsko izdanje ugledne francuske književne nagrade Goncourt pripalo je romanu „La plus secrète mémoire des hommes“ senegalskog književnika Mohameda Mbougara Sarra. Nakladnička kuća Fraktura prevest će i objaviti pobjednički roman na hrvatskom jeziku.