Prilagodba pristupačnosti

A

A

Zanima te što je novo nakon Godine čitanja?

Budi dio čitalačke publike, informiraj se s nama i ostani u tijeku sa svim informacijama!

Sortiraj po

27. siječnja 2023.

Najavljeno prvo izdanje Panonskog festivala knjige

Ministrica kulture i medija dr. sc Nina Obuljen Koržinek sa suradnicima, državnim tajnikom Krešimirom Partlom i voditeljicom Službe za knjigu i nakladništvo Ministarstva kulture i medija Mihaelom Majcen Marinić, boravila je 26. siječnja u radnom posjetu Osijeku gdje je s gradonačelnikom Ivanom Radićem održala sastanak o novim projektima i investicijama te najavila prvo izdanje Panonskog festivala knjige koje će se održati u svibnju ove godine.

25. siječnja 2023.

Online brošura ‘Za dobre vibre – čitaj libre’ – Ajmo čitat!

Gradska knjižnica Marka Marulića Split objavila je brošuru u okviru EU projekta ‘Za dobre vibre – čitaj libre’ – Ajmo čitat!

24. siječnja 2023.

Poziv učenicima osnovnih i srednjih škola za videonajave knjiga

Javnim pozivom osnovnim i srednjim školama za videonajave knjiga doprinosi se ponajprije razvoju čitalačke pismenosti djece i mladih te se daje poticaj na aktivno i kritičko čitanje kao temeljnim ciljevima Nacionalne strategije poticanja čitanja.

24. siječnja 2023.

‘Prevođenje iznutra i izvana’

Izdavačka kuća Hena com najavljuje u utorak, 24. siječnja, u 19 sati, prvi javni događaj iz serije ‘Prevođenje iznutra i izvana’, gdje će se, u svima znanu prostoru književnog kluba Booksa, predstavljati njihovi cijenjeni suradnici – prevoditelji. Uz osvrt na rad u ovoj vrlo specifičnoj branši, prevoditelji će s vama podijeliti svoja iskustva književnog prevođenja, mnoge izazove i probleme s kojima su se susretali te svoje poglede na to što književni prevoditelj danas jest, a što bi možda trebao biti.